Druivensoorten

In de wijngaard zijn verschillende soorten druiven geplaatst; 

Pinot noir heet ook wel spätburgunder, het is een blauwe druifsoort met een dunne schil en is gevoelig voor rot en schimmels. De aroma’s van deze druifsoort zijn aardbeien, kersen, viooltjes en rozen. Pinot noir heeft de smaak van fris, licht en sappig, maar in warmere gebieden zijn deze jam-achtig en zwoel. De onderstokken die hierbij gebruikt kunnen worden zijn SO4, 3309C, 101-14 (gebruikelijk voor betere ziekteresistentie) 

Chardonnay is een druifsoort die wereldwijd wordt aangeplant. Met aanpassingsvermogen aan klimaat en bodem. Hij is fris en vol van smaak. Ook smaakt deze wijn naar appel, peer, mango, ananas en als de wijn is houtgerijpt, veranderd de smaak naar vanille en karamel. Hier kunnen de volgende onderstokken gebruikt worden: 41B, 3309C, 101-14 (voor aanpassingsvermogen en bodemcompatibiliteit) 

Pinot gris ook wel pinot grigio of grauburgunder genoemd, is een droge frisse wijn met medium tot hoge zuurgraad. Het heeft verschillende smaken zoals citrus en perzik; tonen van amandelen, honing en gember. Voor Pinot Gris worden vaak onderstokken zoals SO4, 3309C, en 5BB gebruikt. Deze onderstokken helpen om een goede balans en groeikracht te behouden, en kunnen bijdragen aan een betere ziekteresistentie en aanpassing aan verschillende bodemtypes. 

Limberger is een intens zwartrode wijn en het vraagt om warmte en beschutting. De aroma’s van Limberger zijn bramen, zoet/zure kersen, pruimen, zwarte bessen, kruisbessen, banaan, cacao, groene bonen, groene paprika. Voor Lemberger worden vaak onderstokken zoals 5BB, SO4, en 125AA gebruikt. Deze helpen de druif goed te gedijen op vruchtbare bodems en ondersteunen een consistente opbrengst. Deze zijn hoofdzakelijk aangeplant van Würzburg. 

Viognier is een witte druif die vooral voorkomt in Franse Rhôhnevallei. De druif is droog, rond en is zacht van smaak. De aroma’s van deze wijn zijn abrikoos, perzik en honing. Daarnaast kunnen bloemige tonen zoals viooltjes en kamperfoelie aanwezig zijn. Onderstokken zoals 41B, 3309C, en R110 worden vaak gebruikt voor Viognier om droogtetolerantie te bevorderen en een goede rijping te ondersteunen.